Nieuw nummer museumtijdschrift Patakon!
1-9-2017

Nieuw nummer museumtijdschrift Patakon!

Het gloednieuwe nummer van ons museumtijdschrift Patakon. Tijdschrift voor bakerfgoed is zopas verschenen! Vanaf september is dit nummer verkrijgbaar in onze museumshop.

In dit nummer staan we stil bij de geschiedenis van peperkoek, naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van de peperkoekfabrikant Vondelmolen. Daarnaast nemen we ook een kijkje achter de schermen van het Bakkerijmuseum met een artikel over de collectie en de herwaardering ervan.

Het Bakkerijmuseum bezit immers een hele grote collectie dat maar liefst meer dan 23.000 stukken bevat, gaandeweg van kleine handwerktuigen tot grote bakkerijmachines. Als museum doen we veel meer dan enkel en alleen het tentoonstellen van al dit antiek en uniek bakkersmateriaal. Wat we er precies mee doen, wordt uit de doeken gedaan in dit artikel.

Het nummer sluiten we af met een relaas over een wel heel smakelijk koekje: de macaron. Het is een delicaat koekje met, zoals uit het artikel blijkt, een boeiende oorsprong.

Je kan het tijdschrift bestellen via info@bakkerijmuseum.be of via tel. 058/313897 (€3+ adm. kosten/nummer)

vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png