Koop het BOEK over de EXPO: “Boter bij de vis” – in onze museumshop!
31-5-2017

De Eerste Wereldoorlog zette het land volledig op z’n kop. Alle aspecten van het leven werden beïnvloed door de jarenlange strijd. Zo viel al bij het begin van de oorlog de import en export van levensmiddelen stil. De beschikbare voedselvoorraden slonken zienderogen en wat er nog restte, werd vaak opgevorderd door de Duitse bezetter.

Ook in de landbouwsector ging het slecht: de nodige grondstoffen ontbraken, vee en paarden werden opgeëist.

Dit boek bestudeert de impact van de Grote Oorlog op de landbouwsector en de voedselbevoorrading. Op basis van dagboeken, kranten, aanplakbrieven en contemporaine literatuur wordt een beeld geschetst van de situatie in bezet en onbezet gebied, zowel tijdens als vlak na de oorlog. Het boek is een initiatief van het Centrum Agrarische Geschiedenis.

Boter bij de vis - Landbouw en voeding tijdens de eerste Wereldoorlog.
Softcover - 208 p.
Verkrijgbaar vanaf 3 juni in de museumshop van het Bakkerijmuseum.

vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png