Komende activiteiten in het Bakkerijmuseum!
1-9-2017

De zomer ligt voorgoed achter ons, maar niet getreurd! In het Bakkerijmuseum kan je in het najaar nog steeds terecht voor leuke activiteiten!

Zaterdag 2 september: Ontdek het Bakkerijmuseum met GRATIS gids!

Iedere eerste zaterdag van de maand kan je het Bakkerijmuseum bezoeken onder leiding van een gratis gids. Samen in groep ontdek je de uitgebreide en veelzijdige collectie van de toestellen die een functie hadden bij de productie, bewerking en verdeling van brood en banket. Nakeuvelen kan nadien in onze gezellige cafetaria met een natje en een droogje.

Praktisch: gewone toegangsprijs, gids = gratis! (inwoners Veurne: gratis toegang)

Tijdstip: om 14u15

Woensdag 6 september: Horen, zien en vragen… aan de huisbakker!

Onze maandelijkse baknamiddag is terug van weggeweest! Iedere eerste woensdag van de maand organiseren wij een  interactieve bakdemonstratie, waarbij je de huisbakker van het museum aan het werk kan zien. Maar er is meer!

Zit je met bepaalde vragen over brood bakken? Hoe de korst van je brood krokant te krijgen? Of hoe vermijden dat je zelfgebakken taart niet inzakt? Met deze en andere vragen kan je terecht bij onze huisbakker!

Willen jullie zelf een thema aanbrengen voor ‘Horen, zien en vragen aan…’? Laat het ons weten via info@bakkerijmuseum.be

Praktische info:

Wanneer? Woensdag 6 september, 14-16u

Waar? Museumcafetaria, Albert I-laan 2, 8630 Veurne

Prijs? Gratis

Doorlopend: EXPO BOTER BIJ DE VIS!

Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. De bezetter hindert het werk van boeren, bakkers en vissers. Een voedselcrisis loert om de hoek. Dankzij de nodige creativiteit overleven de Belgen. Ontdek hier het relaas van de Groote Oorlog vanuit een nieuw perspectief over het leven van alledag.  Aansluitend toont het Bakkerijmuseum unieke en nooit- eerder vertoonde collectiestukken uit de eigen collectie. Deze stille getuigen uit het verleden vertellen het verhaal over het dagelijks brood in Wereldoorlog I.

De expo loopt vanaf 3 juni tot en met 30 november 2017 en is in de gewone toegangsprijs inbegrepen!