Kom eens snuisteren…..
1-3-2017

Het Bakkerijmuseum bezit heel wat oude tijdschriftenreeksen uit de binnenlandse -en buitenlandse bakkerswereld. Sinds 2013 inventariseren we van elk tijdschrift alle artikels, zodat ze makkelijk te doorzoeken zijn. En dat kan van thuis uit!

Met een eenvoudige muisklik naar onze website kan je volgende tijdschriften op titel of auteur doorzoeken:
* De Bakkersbaas
* De Gids voor uw bedrijf
* Passie/Onze Passie
* Ons Beroep
* Brood& Banket
* De Schakel
* IVVOB
* DRUNCH
* De Ijsbereider
* Maandblad der Antwerpsche Banketbakkers Cooperatief
* De Banketbakker
* Moniteur de la patisserie. Orgaan van de koninklijke vereeniging der banketbakkersbazen van België (inventarisatie momenteel bezig)

In ons kenniscentrum kan je ter plaatse onze database met tijdschriftenartikels uitgebreider doorzoeken (trefwoord, zoekjaar, samenvatting…) Deze tijdschriften bevatten interessante (historische) informatie over alle aspecten uit de bakkerswereld:  Bakkersbonden, recepten,  evolutie in bakkerijmachines, evolutie van brood-en grondstoffenprijzen,  bevoorradingsproblemen tijdens de oorlogsjaren,  evolutie van de sociale wetgeving en haar impact op de bakkerswereld,  rol van de bakkersvrouw…

Heb je interesse in één van deze onderzoeksthema’s? Zoek je meer achtergrondinfo over de bakkerswereld voor je eindwerk, paper, artikel… Maak dan een afspraak en kom eens snuisteren in onze tijdschriftencollectie!

Afspraak maken? Mail: iruckebusch@bakkerijmuseum.be of bel 058/31.38.97.