Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum
26-12-2017

Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum

De kerstvakantie in het Bakkerijmuseum, dat betekent gezelligheid, activiteiten en bakplezier voor de hele familie! Wat dacht je van heerlijke gingerbreadmannetjes, kerstkoekjes, een feestelijk brood, een peperkoekenhuisje, of zelfs een driekoningentaart? Of kom je gewoon het museum ontdekken aan de hand van onze feestelijke kerstzoektocht? Het kan allemaal!

Benieuwd naar het volledige programma? Kijk snel hier!

Workshop gingerbreadmannetjes

Begin jij ook te watertanden bij de gedachte aan Kerstmis? Vandaag gaan we aan de slag met de typische kruiden van dit seizoen: kruidnagel, gember en kaneel. We houden de deegrol in de aanslag en maken heerlijke gingerbreadmannetjes!

Wanneer? Dinsdag 26 december en dinsdag 2 januari, 14u
Leeftijd? 4-12 jaar
Prijs? €6,00 per kind (4-12j), €8,00 per volwassene (vanaf 13j) en €5,00 per toeschouwer

Workshop glas-in-lood kerstkoekjes

Vertellen jouw grootouders soms nog verhalen over zelfgebakken kerstversiering? Deze mooie traditie blazen we graag nieuw leven in! We maken Glas-in-lood Kerstkoekjes, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook lekker om op te smullen.

Wanneer? Woensdag 27 december en woensdag 3 januari, 14u
Prijs? €4,00 per kind (4-12j), €5,00 per toeschouwer

Vooral inschrijven noodzakelijk! Meer info hier.

Workshop feestelijk kerst- of nieuwjaarsbrood

Kom met mama, papa, oma of opa naar het Bakkerijmuseum en bak een feestelijk kerst- of nieuwjaarsbrood! Tijdens deze workshop leer je alle kneepjes van het vak: de ingrediënten, het mengen en het kneden van het deeg. We laten ons broodje schitteren voor het eindejaar en maken er een feestversie van!

Wanneer? Donderdag 28 december en donderdag 4 januari, 14u

Workshop peperkoekenhuisje

Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje? Iedereen kent wel het verhaal van Hans en Grietje, die ternauwernood aan de snode heks ontsnappen. Vandaag krijg je de kans om je eigen peperkoekenhuisje te bouwen. We gaan aan de slag met peperkoek, suiker, boter, glazuur en nog veel meer!

Wanneer? Vrijdag 29 december, 14u
Prijs? €10,00 per peperkoekenhuisje (max. 2 pers./huisje), 5,00 per toeschouwer

Workshop ambachtelijke driekoningentaart

Alles smaakt beter wanneer het zelfgemaakt is! Een driekoningentaart bakken is zelfs helemaal niet zo moeilijk. Kom je tijdens de kerstvakantie met de hele familie onderdompelen in deze mooie traditie. Onze huisbakker legt stap voor stap uit hoe je in een handomdraai een heerlijke driekoningentaart tevoorschijn tovert, inclusief boontje!

Wanneer? Vrijdag 5 januari, 14u
Prijs? €10,00 per driekoningentaart (max. 2 pers./taart), €5,00 per toeschouwer

Vooral inschrijven noodzakelijk! Meer info hier.

Doorlopend kunnen kinderen tijdens hun bezoek het museum verkennen aan de hand van een verrassende kerstzoektocht. En uiteraard is onze cafetaria voorzien van heerlijk huisgebak en een warm drankje om weer op te warmen! Tot binnenkort!

Inschrijven is noodzakelijk voor de workshops! Dit kan via info@bakkerijmuseum.be of tel. 058/313897.

Tot dan!

P.S.: Neem zeker je kerstsok mee. Wie weet krijg je wel een verrassing!

vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png