KERSTVAKANTIE @ BAKKERIJMUSEUM
2-12-2016

Tijdens de kerstvakantie kunnen we jullie onmogelijk op jullie honger laten en komen we even uit onze jaarlijkse sluitingsperiode.
Op maandag, woensdag en vrijdag* bakken we met de jongsten onder jullie (4-12 jaar) én hun gezin Feestelijke Kerstkoekjes!
Op dinsdag en donderdag steken we samen de handen uit de mouwen en maken we een ambachtelijk Kerstbrood
Vrijdag 6 januari vieren we Driekoningen. Je kan niet enkel komen proeven en je “boontje” zoeken in de cafetaria. Je kan je ook inschrijven om zélf aan de slag te gaan en een eigen traditionele Driekoningentaart te bakken. Als je bovendien verkleed komt en een lied zingt wordt je verwend met een leuke verrassing!

Doorlopend kunnen kinderen tijdens hun bezoek het museum verkennen aan de hand van een zoektocht. Ze gaan met de Drie Koningen op tocht doorheen het museum en gaan op zoek naar de Gouden boon!

Feestelijke Kerstkoekjes
Voor de eindejaarsfeesten trakteert iedereen zijn/haar gasten of zichzelf graag op een huisgemaakt zoetje. Als dessert, klein cadeautje onder de kerstboom of voor zomaar tussendoor, we maken deze kerstvakantie koekjes die naar méér smaken!

Wie?                voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Wat?                workshop kerstkoekjes

Wanneer?         ma 26, woe 28 & vrij 30 december

ma 2 & woe 4 januari, telkens om 14u

Kostprijs?         €4/kind (4-12 jaar) - €5,00/toeschouwer

Ambachtelijk Kerstbrood
Gezelligheid troef tijdens de kerstvakantie! Kom met mama, papa, oma of opa naar het Bakkerijmuseum en bak een ambachtelijk kerstbrood! Tijdens deze workshop leer je alle kneepjes van het vak: van het mengen tot het kneden van het deeg. We laten ons broodje schitteren voor het eindejaar en maken er een feest-versie van!

Terwijl de broden rijzen en bakken in de oven, trek je met het gezin op speurtocht door het museum. Nadien keer je terug naar de bakkerij om jouw ovenvers brood op te halen.

Smakelijk!

Wie?                voor gezinnen met kinderen (6-12 jaar)

Wat?                workshop broodbakken

Wanneer?        di 27 & do 28 december, telkens om 14u

di 3 & do 5 januari, telkens om 14u

Kostprijs?         €6/kind (6-12 jaar) - €8/volwassene - €5,00/toeschouwer

***Driekoningentaart***
Drie Koningen, Drie Koningen, Drie Koningen...
Heb jij een "boontje" voor iemand?
Bekroon een familielid tot Koning(in) van de dag en maak zelf tijdens deze gezellige workshop een traditionele Driekoningentaart!

Wie?                voor gezinnen met kinderen (6-12 jaar)

Wat?                workshop broodbakken

Wanneer?         vrijdag 6 januari om 14u