Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Herfstvakantie in het Bakkerijmuseum: kom lekker griezelen!
19-9-2018

Griezelen en bakplezier? Dat kan alleen maar in het Bakkerijmuseum! Kom in de herfstvakantie met de hele familie naar het museum en zet je beste bakkersbeentje voor tijdens onze workshops: we bakken (wan)smakelijke griezelkoekjes en bloederig draculabrood. Of leef je je liever creatief uit met huiveringwekkende marsepeinfiguren of horrorcupcakes? Ook in het museum is het griezelen geblazen met onze spannende Halloweenzoektocht: help Oscar de vloek van de behekste bakmobiel ongedaan te maken. Brrrrr! Durf je nog?

P.s.: Kom verkleed naar het museum en ontvang een extra verrassing!

Programma

> Oscar en de behekste bakmobiel | Spannende museumzoektocht   

Oscar doet een vreemde ontdekking op het domein van het Bakkerijmuseum: een behekste bakmobiel. Die verandert hem piefpoefpaf in een… gans! Wat een ramp! Kan jij de betovering verbreken en de vloek van de behekste bakmobiel ongedaan maken? Wees voorzichtig, of je wordt zelf nog behekst!  

Datum: 27 oktober – 4 november
Tijd: Doorlopend tijdens de openingsuren van het museum
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Inschrijven NIET nodig, voor kinderen van 6-12 jaar.

 

 > Workshop Huiveringwekkende marsepeinfiguren

Marsepein is niet alleen erg lekker, je kan er ook heel wat leuke en verrassende figuren mee maken! Wil je indruk maken met Halloween? Dan is deze workshop voor jou! Onder leiding van onze huisbakker ga je creatief aan de slag met marsepein: boetseren, kleuren, modelleren,… Precisiewerk! Wie maakt de griezeligste, gruwelijkste figuren?           

Datum: maandag 29 oktober
Tijd: 14u
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 8 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 

> Workshop Horrorcupcakes versieren

Griezelen en gruwelen! Tijdens deze workshop gaan we creatief aan de slag met suikerfondant, rolmarsepein, en ander lekkers. We toveren enkele ordinaire cakejes om tot de griezeligste, huiveringwekkendste, maar vooral lekkerste horrorcupcakes! Durf je ze nog op te eten?

Datum: Dinsdag 30 oktober
Tijd: 14u
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 

> Ambachtelijke bakdemonstratie

 Kom alles te weten over de ambachtelijke bakkersstiel en aanschouw ervaren bakkers die brood, patisserie en nog heel wat gebak vervaardigen. Recht voor je neus zie je hoe al dit lekkers op tafel wordt getoverd. Komt het water je al in de mond? Geen nood, proeven staat centraal! De broden worden afgebakken in een traditionele houtoven en de kraakverse lekkernijen worden achteraf verkocht in onze cafetaria.

Datum: Dinsdag 30 oktober
Tijd: 10u00-16u00
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne (cafetaria)
Praktisch: Vrije toegang –  vooraf inschrijven NIET nodig

 

> Workshop Draculabrood

Graaf Dracula drinkt graag bloed, maar wist je dat hij als ontbijt z’n eigen, speciale Draculabrood eet? Ook Dracula heeft namelijk koolhydraten nodig om te overleven… Onze slimme huisbakker wist hem via een sluwe list het recept te ontfutselen. Hij leert je graag hoe je je eigen Draculabrood op tafel tovert! Te serveren, mét of zonder bloedrode aardbeienconfituur… 

Datum: woensdag 31 oktober
Tijd: 2 sessies: om 10u en om 14u
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €7/kind (-12j), €9/kind (+12 jaar). Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 

> Halloweennocturne | Night@TheMuseum + Magische show

   

Halloween: dat zijn heksen, spoken, geesten, vampieren, spinnen, … Horror! Tijdens de Halloweennocturne in het Bakkerijmuseum kom je ze gegarandeerd tegen. Uit de diepste kelders, langs de meest verborgen plekjes, langs de donkerste hoekjes, zoek je je weg naar de uitgang van het behekste Bakkerijmuseum. Maar opgepast! Laat je niet vangen door de enge bewoners, die ’s nachts opduiken. En vergeet zeker je zaklamp niet! Brrrrrrr…

De Nocturne loopt van 17u-19u. Om 19u is het verzamelen geblazen voor de afsluitende show. Een prachtig decor met een kraaiennest wordt vol magie op het toneel getoverd. Wanneer blijkt dat de bemanning van kapitein Christoon er vandoor is met zijn raadselachtig recept, moet deze klungelige piraat op zoek! Een tocht vol gevaren wacht hem… Gelukkig kan hij rekenen op het onbevreesde publiek!

Datum: woensdag 31 oktober
Tijd: 17u-20u
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €5/deelnemer aan de nocturne. Wie vooraf inschrijft betaalt slechts €4/deelnemer (tot 24/10). Dit kan via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 

 > Workshop (wan)smakelijke griezelkoekjes

  

Wil je je (groot)ouders, broer, zus, vrienden, … eens stevig laten schrikken? Dat kan met deze (wan)smakelijke griezelkoekjes! Samen maken we kriebelige spinnenkoekjes en bloederige breintjes. Zo levensecht, dat je ze amper durft te proeven…

Datum: vrijdag 2 november
Tijd: 14u
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €5/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

 

 

 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png