Collectiestukken Bakkerijmuseum op reis!
2-12-2016

Verschillende stukken uit onze museumcollectie zijn tijdelijk op andere plaatsen te bewonderen!

In het Brussels museum voor de Voeding en de Molen loopt momenteel de expo “Ice Cream. Een smeltende geschiedenis van   ijs”.  Je komt er onder andere een antieke ijsroommachine uit onze collectie tegen! Ontdek hier het hele expoprogramma.

Nog in Brussel kom je in het Belvue museum onder meer alles te weten over het  Belgisch cultureel erfgoed. Voor de vernieuwde permanente tentoonstelling gaven wij een   wafelijzer  in bruikleen om Brusselse wafels mee te bakken, een stukje Belgisch en  smakelijk erfgoed!

Interesse? Surf snel naar deze website.

Iets dichter bij huis kan je nog tot en met 16 december de expo ‘Recht van ’t veld ‘gratis gaan bezoeken in de bibliotheek in Ieper.  Ook in deze tentoonstelling kan je verschillende collectiestukken van het Bakkerijmuseum gaan bewonderen! Meer info vind je hier.

En is deze maand te koud om naar buiten te gaan? Geen nood!

Op de website Erfgoedinzicht kan je ook heel wat items uit onze museumcollectie ontdekken, vanuit je warme zetel. Je hoeft enkel hier te klikken!