Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Broodworkshops voor volwassenen!
1-3-2017

Bak je graag zoete broodjes, maar ken je nog niet alle kneepjes van het vak? Tijdens deze reeks broodworkshops leer je tal van delicatessen uit de broodbakkerij zelf maken.

De nadruk ligt op het vervaardigen van verschillende soorten brood. Van het kennismaken met de ingrediënten (bloem, gist, bereidingsmiddelen…) tot het mengen, kneden en het afwerken van het brood.

Assortiment: volkorenbrood, jagersbrood, mueslibrood, vierlingbroodjes, spekbrood, notenbrood, provençaalse fougasse… en nog zoveel meer!

PROGRAMMA + DATA (telkens van 18u30 tot 21u30)
Woensdag 3 mei
* Kennismaking met ingrediënten + functie
* Theoretische achtergrond (soorten graan, bloem, bereidingsmiddelen…)
* Mengen, kneden en afwerken van het deeg (ronde vorm, gevlochten, vingerbrood…)

Woensdag 10 mei
* In groepjes maken deelnemers één specifiek brood
* Werken in verhouding van ingrediënten, verschillende bloem- en meelsoorten…
* Assortiment: volkoren- en ardeens brood (zie foto), jagersbrood met vulling

Woensdag 24 mei
* In groepjes maken deelnemers één specifiek brood
* Assortiment: mueslibrood, tarweroggebrood of vierlingbroodjes

Woensdag 31 mei
* In groepjes maken deelnemers één specifiek brood
* Assortiment: spekbrood, uienbrood, notenbrood, karnemelkbrood, provençaalse fougasse (zie foto), druiventrosbrood, roggestokbrood.

INSCHRIJVEN + KOSTPRIJS
Mail info@bakkerijmuseum.be of bel 058/31.38.97.
€20/workshop – €75/volledige lessenreeks (syllabus inbegrepen) deelnemers aan de volledige lessenreeks krijgen voorrang! 


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png