Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

Secundair onderwijs

Op zoek naar een boeiende klasuitstap? Leerlingen uit het secundair onderwijs maken, onder begeleiding van de huisbakker, een ovenvers brood. Na het analyseren van de ingrediënten begint het lastige meng- en kneedwerk. Hard labeur, zo ondervinden de leerlingen! 
Na de workshop trekt de groep door het museum onder leiding van een ervaren gids. De groep bezoekt naast de weg van graan tot brood ook de banket-, ijs-, chocolade-, wafel- en speculaasafdeling. Deze rondleiding kan in combinatie met een vragenlijst die de jongeren invullen tijdens het museumbezoek. Tussendoor keert de groep terug naar de bakkerij om de broden in de oven ‘te schieten’ met een ovenpaal. Achteraf krijgt iedereen zijn ovenvers brood mee naar huis.

NIEUW!
Ontdek het Bakkerijmuseum op zelfstandige en educatieve wijze aan de hand van het lespakket 'Brood van eigen deeg' (ter vervanging van museumbezoek met gids). 
Mogelijk voor leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs of tweede graad BSO.

Ook mogelijk voor Buitengewoon Secundair Onderwijs.

Download

Vragenlijst museumrondleiding

Praktische info

  Broodatelier Broodatelier (BuSo)
Doelgroep 1e graad secundair onderwijs Leerlingen BuSo
Duur 2,5 à 3u 2,5u
Tijdsverdeling

Workshop: 1à 1,5u

Luistertijd: 1 à 1,5u

Workshop: 1 à 1,5u

Luistertijd: 1 à 1,5u

Kostprijs

€7 per leerling

€4,50 per leerling
Aantal

Min. 15, max. 50 leerlingen

Min. 15, max. 50 leerlingen

Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
onthaal@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
vlaanderen_verbeelding_werkt_small.png