Bakkerijmuseum

Lekker boeiend

NIEUWE REEKS Bakworkshops voor volwassenen: 'BROOD'
13-03-2019 18:30

BAKWORKSHOPS VOOR VOLWASSENEN 'Brood'

Tijdens deze lessenreeks keren we terug naar de basis: brood. Je maakt kennis met de grondstoffen (bloem- en meelsoorten, gist, bereidingsmiddel, …) en hun functie bij het bakken van brood. Daarna ga je aan de slag: eerst leer je kneden met de hand en krijg je voeling met het deeg. Daarna komt machinaal kneden aan bod. We voegen ook het belangrijkste ingrediënt van brood toe: tijd. Je leert waarom brood verschillende rijstijden nodig heeft. Ten slotte bol je het deeg op en werk je het af. Verschillende broodsoorten komen tijdens de lessenreeks aan bod: volkorenbrood, jagersbrood, mueslibrood, vierlingbroodjes, spekbrood, notenbrood, Provençaalse fougasse…

Praktisch

Wat? Reeks bakworkshops voor volwassenen (4 sessies)
Wanneer? woensdag 13 maart - 20 maart - 27 maart - 3 april telkens van 18u30 tot 22u00
Waar? Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Kostprijs? €80 voor de volledige lessenreeks
Inschrijven? Via onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97. 

 Programma

  • 13/03:
    • Kennismaking met ingrediënten + functie
    • Theoretische achtergrond (soorten graan, bloem, bereidingsmiddelen…)
    • Mengen, kneden en afwerken van het deeg (ronde vorm, gevlochten, vingerbrood…)
  • 20/03:
    • In groepjes maken deelnemers één specifiek brood
    • Werken in verhouding van ingrediënten, verschillende bloem- en meelsoorten…
    • Assortiment: volkoren- en ardeens brood, jagersbrood met vulling
  • 27/03:
    • mueslibrood, tarweroggebrood of vierlingbroodjes
  • 03/04
    • spekbrood, uienbrood, notenbrood, karnemelkbrood, provençaalse fougasse druiventrosbrood, roggestokbrood

Heel graag tot dan!


Bakkerijmuseum

Bakkerijmuseum

Albert I-Laan 2, 8630 Veurne
+32 58 31 38 97
info@bakkerijmuseum.be

Inschrijven nieuwsbrief


In samenwerking met
Vlaanderen Verbeelding Werkt
 
Provincie West-Vlaanderen
 
Stad Veurne
 
Erfgoed inzicht
 
Herita Open Monumenten