Tijdens deze lessenreeks keren we terug naar de basis: brood. Je maakt kennis met de grondstoffen (bloem- en meelsoorten, gist, bereidingsmiddel, …) en hun functie bij het bakken van brood. Daarna ga je aan de slag: eerst leer je kneden met de hand en krijg je voeling met het deeg. Daarna komt machinaal kneden aan bod. We voegen ook het belangrijkste ingrediënt van brood toe: tijd. Je leert waarom brood verschillende rijstijden nodig heeft. Ten slotte bol je het deeg op en werk je het af. Verschillende broodsoorten komen tijdens de lessenreeks aan bod: volkorenbrood, jagersbrood, mueslibrood, vierlingbroodjes, spekbrood, notenbrood, Provençaalse fougasse…
Wat? Reeks bakworkshops voor volwassenen (4 sessies)
Wanneer? woensdag 13 maart - 20 maart - 27 maart - 3 april telkens van 18u30 tot 22u00
Waar? Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Kostprijs? €80 voor de volledige lessenreeks
Inschrijven? Via onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Heel graag tot dan!