KROKUSVAKANTIE in het Bakkerijmuseum: Carnaval!
02-03-2019 10:00

Krokusvakantie in het Bakkerijmuseum: Carnaval!

De krokusvakantie: dat is carnaval! Ontdek het Bakkerijmuseum met Jetty Confetti, neem deel aan feestelijke bakworkshops of kijk je ogen uit op ‘Vette dinsdag’ tijdens een spectaculaire bakdemonstratie.

>  In het spoor van Jetty Confetti | Museumzoektocht

Jetty Confetti is op bezoek in het museum, en dat zal iedereen geweten hebben: het museum staat op zijn kop! Zet je carnavalsmasker op en ga op onderzoek. Via knotsgekke opdrachtjes en puzzels ga je op zoek naar de verloren confettisnippers. Verzamel jij ze allemaal?

Datum: zaterdag 2 maart - zondag 10 maart
Tijd: Doorlopend tijdens de openingsuren van het museum
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch:Inschrijven NIET nodig, voor kinderen van 6-12 jaar.
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

> Workshop Confettikoekjes

Bij carnaval horen natuurlijk zoete lekkernijen én… confetti! We combineren de twee tijdens deze workshop Confettikoekjes. De bakkers gaan zelfstandig aan de slag bij het maken van hun koekjesdeeg. Goed mengen, kneden en vervolgens mooi verdelen over de bakplaat. Voor je het weet zitten de koekjes al in de oven. Nadat de koekjes afgekoeld zijn, kunnen we decoreren met glazuur en funky confettispikkels. Na de workshop is er tijd om het museum te ontdekken aan de hand van een leuke speurtocht. Ieder kind neemt achteraf zijn zelfgemaakte koekjes mee naar huis. Hmmm!

Datum: Dinsdag 5 maart [VOLZET] en woensdag 6 maart
Tijd: 14u00
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €5/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

EXTRA WORKSHOP Confettikoekjes op dinsdag 5 maart om 10u!

> Ambachtelijke bakdemonstratie

Kom alles te weten over de ambachtelijke bakkersstiel en aanschouw ervaren bakkers die brood, patisserie en nog heel wat ander gebak vervaardigen. Recht voor je neus zie je hoe al dit lekkers op tafel wordt getoverd. Krijg je er honger van? Geen nood, proeven mag! De kraakverse lekkernijen worden achteraf verkocht in de cafetaria.

Datum: Dinsdag 5 maart
Tijd: 10u00-16u00
Praktisch: Vrije toegang – vooraf inschrijven NIET nodig

> Workshop Broodmaskers

Boos, blij, of een beetje gek… Tijdens deze workshop broodmaskers kies je zelf! Eerst gaan we aan de slag en maken we brooddeeg. Bloem, gist, eieren, suiker en melk worden omgetoverd tot een kneedbaar deegje. Daarna kan iedereen zijn creativiteit de vrije loop laten: het brooddeeg wordt gekneed tot prachtige broodmaskers. Nu moeten ze nog even rijzen en hop… de oven in. Terwijl de broodjes bakken kan iedereen deelnemen aan een leuke zoektocht in het museum.

Datum: donderdag 7 maart en vrijdag 8 maart
Tijd: 14u00
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €7/kind (tot 12 jaar), €9/volwassene (> 12 jaar). Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Meer informatie: Via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.