KERSTVAKANTIE in het Bakkerijmuseum: kom gezellig opwarmen!
26-12-2018 10:00

Kerstvakantie in het Bakkerijmuseum: kom gezellig opwarmen!

De kerstperiode is dé tijd van het jaar voor gezellig samenzijn en natuurlijk: lekker gebak! Kom tijdens de kerstvakantie opwarmen in het Bakkerijmuseum: je krijgt een portie gezelligheid en héél wat lekkers voorgeschoteld. Zo kan je je eigen eetbare glas-in-lood kerstkoekjes maken. Of leef je je liever uit met een indrukwekkende kerststronk, een peperkoekenhuisje, of een échte driekoningentaart? Ook in het museum straalt de kerstsfeer er van af: tijdens een spannende zoektocht ontrafel je het mysterie van de Groene Hand, ontdek je enkele van de mooiste plekjes in het museum, en help je de kerstboom verder versieren.

Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens een extra verrassing!

> Het mysterie van de Groene Hand | Museumzoektocht in kerstsfeer

Een mysterieuze Groene Hand duikt plots overal op in het museum… Wat zou dat te betekenen hebben? Ga op onderzoek in het museum en ontrafel het mysterie van de Groene Hand. Tijdens de zoektocht ontdek je enkele van de mooiste plekjes in het museum, en help je de kerstboom verder versieren.

Datum: 26 december - 4 januari
Tijd: Doorlopend tijdens de openingsuren van het museum (OPGELET! Het museum is tijdens de kerstvakantie gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. Meer info HIER.)
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Inschrijven NIET nodig, voor kinderen van 6-12 jaar.
Meer informatie: via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

> Workshop Glas-in-lood Kerstkoekjes

Vertellen jouw grootouders soms verhalen over zelfgebakken kerstversiering? Deze mooie traditie blazen we graag nieuw leven in! We maken Glas-in-lood Kerstkoekjes, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook lekker om op te smullen. We bereiden samen stap voor stap het koekjesdeeg, waarna iedereen naar believen aan de slag kan met vormen en kleuren. De kerstboom zal er nog nooit zo mooi zijn geweest! Terwijl de koekjes bakken in de oven, kan je je trouwens wagen aan onze kerstzoektocht: ontdek jij het geheim van de Groene Hand?

Datum: woensdag 26 december en woensdag 2 januari
Tijd: 14u00
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €5/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

> Workshop De mooiste Kerststronk

Heb je zin om iedereen aan de feesttafel te doen watertanden? Dan is deze workshop er voor jou! Onze huisbakker leert je de beste tips en tricks om je eigen kerststronk tot een smakelijk kunstwerk om te toveren. Je gaat aan de slag met chocolade, slagroom, marsepein en nog veel meer lekkers. Wanneer jouw kerststronk klaar is, kan je je trouwens wagen aan onze kerstzoektocht: ontdek jij het geheim van de Groene Hand?

Datum: donderdag 27 december en donderdag 3 januari
Tijd: 14u00
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 8 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.
Meer informatie: Via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

> Workshop Knibbel knabbel knuisje: peperkoekenhuisje!

Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje? Iedereen kent wel het verhaal van Hans en Grietje, die ternauwernood aan de snode heks ontsnappen. Vandaag krijg je de kans om je eigen peperkoekenhuisje te bouwen. We gaan vandaag aan de slag met peperkoek, suiker, glazuur, snoepjes en nog veel meer! Wedden dat het resultaat niet enkel mooi, maar ook overheerlijk zal zijn?

Datum: vrijdag 28 december
Aanvangsuur: om 14u00
Locatie: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: Voor kinderen vanaf 4 jaar. €10/kind. Inschrijven noodzakelijk via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

> Workshop Driekoningentaart

Alles smaakt beter wanneer het zelfgemaakt is! En een driekoningentaart bakken, dat is zelfs helemaal niet zo moeilijk. Kom je tijdens de kerstvakantie met de hele familie onderdompelen in deze mooie traditie. Onze huisbakker legt stap voor stap uit hoe je in een handomdraai een heerlijke driekoningentaart tevoorschijn tovert, inclusief boontje! Wie wordt dit jaar gekroond tot koning-voor-één-dag?

Datum: vrijdag 4 januari
Aanvangsuur: om 14u00