Dagarrangementen

Het Bakkerijmuseum werkte enkele boeiende groepsarrangementen uit. Na een halve dag Bakkerijmuseum kan er geluncht worden in één van de talrijke restaurants op het historische marktplein. Daarna gaat de groep naar de tweede locatie. Het Bakkerijmuseum trachtte via deze weg toch een divers aanbod te creëren. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor- en namiddagprogramma’s om te wisselen.

NIEUW: DE ZOETE-KOEKE-ROUTE!
arrangement met het Bezoekerscentrum Jules Destrooper

U bent een fijnproever en nieuwsgierig naar het ambachtelijk vervaardigen van zoetigheden? Dan is het gloednieuwe arrangement ‘De zoete-koeke-route’ u op het lijf geschreven. Het Bakkerijmuseum van Veurne en het bezoekerscentrum Jules Destrooper uit Lo nemen u mee op een ontdekkingstocht doorheen de geschiedenis van brood, viennoiserie en de wereldberoemde koekjes. U zal ongetwijfeld heel wat opsteken over hoe de bakker zijn verse producten op tafel tovert en over de geschiedenis van de wereldberoemde familie Destrooper. Een boeiend en leerrijk dagprogramma dat op alle weekdagen kan worden geboekt door groepen vanaf 20 personen.

Bij aankomst in het Bakkerijmuseum genieten alle deelnemers van een ontbijtkoek met een kop koffie en worden vervolgens ondergedompeld in de ambachtelijke bakkersstiel. De huisbakker van het museum demonstreert hoe ovenkoeken, sandwiches, verschillende broodsoorten en koffiekoeken worden gemaakt.  Terwijl de producten worden gebakken in de oven maakt de groep kennis met het museum, al dan niet onder leiding van een ervaren gids. Ze leren ongetwijfeld heel wat bij over de boeiende geschiedenis van het brood en andere specialiteiten van de bakker. Op het einde van het bezoek krijgen alle deelnemers de vers gebakken producten én een extra gebakje mee naar huis. Over de middag kan de groep picknicken of lunchen in de museumcafetaria of in één van de gezellige tearooms en restaurants in het stadscentrum van Veurne.

Het bezoekerscentrum Jules Destrooper neemt u letterlijk mee doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes uit West-Vlaanderen. Aan de hand van een geleid bezoek zult u heel wat opsteken over hoe de familie Destrooper vandaag verfijnde koekjes bakt. In de proefbakkerij krijgt u een deskundige uitleg en vanzelfsprekend staat proeven uitgebreid op het programma.

Praktisch:

Duur:             Bakkerijmuseum: 3 uur | Bezoekerscentrum 1,5u

Kostprijs:      €17,50/deelnemer + €35/gids

Aantal:         min. 20, max. 50 deelnemers

bezoekerscentrum JDS (

Klik hier om de website van het bezoekerscentrum Jules Destrooper te bekijken.

Proeven van ambachten!

Voormiddag: bakdemonstratie + geleid bezoek in het Bakkerijmuseum
Namiddag: bedrijfsbezoek aan kaasboerderij Beauvoordse Walhoeve (Beauvoorde, Veurne)
Inbegrepen: degustatie van 2 koppen koffie, kaas en ijs of chocolademousse.
Middagmaal: picknick in het Bakkerijmuseum is mogelijk, een warme maaltijd kan in het gezellige stadscentrum van Veurne.

Duur: Bakkerijmuseum: 3 uur | Beauvoordse Walhoeve: 2,5 uur
Kostprijs: €19,10 per persoon + € 35 per gids (max. 25 pers. per gids)
Aantal: vanaf 25 personen

Klik hier om de website van de Beauvoordse Walhoeve te bekijken.

Op ‘rijs’ door bos en duin!

Voormiddag: bakdemonstratie + geleid bezoek in het Bakkerijmuseum
Namiddag: bezoek aan Bezoekerscentrum ‘De Nachtegaal’ (De Panne)
Wandeling door de duinen met mogelijkheid tot het nemen van koffie met gebak.

Duur: Bakkerijmuseum: 3 uur | BZC ‘De Nachtegaal’: 2 uur
Kostprijs: - € 12,60 per persoon + € 35 per gids
  (incl. drankje in namiddag) OF
- € 15,60 per persoon + € 35 per gids
  (incl. koffie en gebak in namiddag)
Aantal: vanaf 25 personen

Klik hier om de website van De Nachtegaal te bekijken.

Over bloem(en) en meel!

Voormiddag: bakdemonstratie + geleid bezoek in het Bakkerijmuseum
Namiddag: bezoek aan plantenkwekerij ‘Aquabotanica’ (Veurne, recht tegenover museum)

Duur: Bakkerijmuseum: 3 uur | Aquabotanica: 2 à 2,5 uur
Kostprijs: - € 13,60 per persoon + € 35 per gids (incl. koffie en demonstratie bloemschikken) OF
- € 23,60 per persoon + € 35 per gids (incl. koffie en workshop bloemschikken)
Reservatie:

Klik hier om de website van Aquabotanica te bekijken.