}); window.addEvent('domready', function() {

});
    Startseite Scorerwertung

• var parts = title.split('::', 2);

Eishockey in Chemnitz, Powered by Joomla!

{mosgeda}alle_gegner_91_08 {/mosgeda}

Secundair onderwijs

Op zoek naar een volledig uitgewerkte daguitstap? Klik hier voor een dagprogramma voor schoolreizen.

BROODATELIER
    In de bakkerij analyseren de leerlingen de ingrediënten en bespreken ze de functie ervan. Ze ontdekken de voor- en de nadelen van het werken met een houtoven. Daarbovenop gaan ze zelf aan de slag om een geslaagd brood te krijgen.

Na de doeactiviteit trekken de leerlingen door het museum onder leiding van een gids. De groep bezoekt naast de weg van graan tot brood ook de banket-, ijs-, chocolade-, wafel- en speculaasafdeling. Deze rondleiding met gids kan in combinatie met een vragenlijst die de jongeren afleggen tijdens het museumbezoek. Deze vragenlijst kunt u hier downloaden.

Tussendoor keert de groep terug naar de bakkerij om de broodjes in de oven ‘te schieten’ met de ovenpaal. Achteraf krijgt iedereen zijn eigen broodje mee naar huis.

NIEUW! Om het Bakkerijmuseum op zelfstandige en educatieve wijze te ontdekken, kan dit broodatelier ook in combinatie met het lespakket "Brood van eigen deeg". Dit lespakket vervangt de traditionele museumrondleiding met gids en is geschikt voor leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs of tweede graad bijzonder secundair onderwijs.
    Bedoeling is dat leerlingen zelfstandig en in groepjes het museum verkennen aan de hand van opdrachtbrieven, presentaties en een didactisch spel. Een aanrader voor een vernieuwde kennismaking met het Bakkerijmuseum! Voor meer info, klik hier.

Praktische info over het broodatelier:

Doelgroep: 1ste graad secundair onderwijs
    Duur: 2,5 uur à 3 uur
    Tijdsverdeling: werktijd: 1 à 1,5 uur | luistertijd: 1 à 1,5 uur
    Kostprijs: € 7 per leerling
    Aantal:

minimum 15 leerlingen | maximum 50 leerlingen

AANDACHT (!): vanaf februari 2015:
    wegens restauratiewerken aan de grote schuur is deze niet te bezichtigen. Hierdoor wordt het museumbezoek tijdelijk aangepast. De vragenlijst is hierdoor ook niet bruikbaar tijdens deze werken.

Op zoek naar gratis vervoer?

* Het Bakkerijmuseum is een cultuurschakel. DynamoOPWEG brengt je klas gratis met de lijnbus tot op 200m van het museum!

* Het Bakkerijmuseum is ook een MOS-schakel. Is jouw school een MOS-school? Dan kan jouw klas gratis mossen met bus en tram naar het museum! Meer info: http://www.lne.be/doelgroepen/onderwijs/mos/mos-aanbod/mos-buspas

Buitengewoon Secundair Onderwijs -
    Bijzonder Secundair Onderwijs (BuSo)

BROODATELIER
    Na de verwelkoming worden de handen gewassen en krijgt elke bakker in spé een bakkersschort om en bakkersmuts op. Ieder zoekt zijn plaats achter een blauwe kom. De analyse van de ingrediënten en het afwegen van de juiste hoeveelheden kan beginnen.

Als alle ingrediënten verdeeld zijn, begint het meng- en kneedwerk. Hard labeur, zo ondervinden de leerlingen, zeker als ze weten dat de bakker daar al in het holst van de nacht moest aan beginnen. Ook de hitte van de oven doet het zweet al parelen op het voorhoofd.

Na de doeactiviteit trekken de leerlingen door het museum onder leiding van een gids. Afhankelijk van de leeftijd en niveau van de kinderen, wordt de gidsbeurt uitgebreid of ingekort. Tussenin keert de groep terug naar de bakkerij om de broodjes in de oven ‘te schieten’ met de ovenpaal. Achteraf krijgt iedereen zijn eigen broodje mee naar huis.

Praktische info over het broodatelier:

Doelgroep: leerlingen BuSo
    Duur: 2,5 uur
    Tijdsverdeling: werktijd: 1 à 1,5 uur | luistertijd: 1 à 1,5 uur
    Kostprijs: € 4,50 per leerling
    Aantal: minimum 15 leerlingen | maximum 50 leerlingen

Op zoek naar gratis vervoer?