Activiteiten

Miss België in chocoladejurk

06/12/2011 ... 

Miss België Justine De Jonckheere droeg op het Brugse chocoladefestival ‘Choco-Laté’ een heel bijzonder kleed: een kleed van chocolade, ontworpen door Nicky Vankets en chocolatier Dominique Persoone.

 

 

 

Drie dagen lang werkten twee chocolatiers aan het kleed om het tijdig klaar te krijgen. Er werden twee kleedjes gemaakt: één voor de Miss en een tweede voor op de stand van ontwerper Nicky Vankets in de bovenzaal van de Stadshallen. Het kleed weegt in het totaal tussen de vijftien en twintig kg. Twee uur voor de grote opening trok Justine haar kleed aan. Het was de grootste zorg van chocolatier Dominique Persoone dat de chocolade niet zou smelten door de warmte en geen schade zou oplopen tussen het volk.

 

Ook in het Bakkerijmuseum staat een meesterwerk uit chocolade: aan het onthaal staat een vrouwenlichaam vervaardigd uit chocolade. Deze realisatie kwam op 5 april 1987 tot stand door werkmeester Guido Hostens, leraar aan het vormingsinstituut Veurne-Brugge-Kortrijk-Roeselare, met medewerking van de cursisten chocoladebewerking van het vormingsinstituut in Brugge.

 

Bron: Agripress WORLD